Huiskamer in het MFC Presikhaven

Op maandag, dinsdag, donderdag is de huiskamer open.De openingstijden zijn van 14.00 uur tot 16.15 uur.De huiskamer vind je op de eerste verdieping van het MFC. De huiskamer is gratis. In de huiskamer zijn kinderen (5 t/m 13 jaar) altijd welkom.
Kinderen kunnen lezen, kleuren en spelletjes spelen. Bij mooi weer gaan we vaak met de kinderen naar buiten. Halverwege de middag krijgen de kinderen drinken en fruit.Soms organiseren de begeleiders activiteiten, zoals koken of knutselen.In de huiskamer moeten de kinderen het speelgoed zelf opruimen.Als kinderen zich vervelen en alleen maar rondjes rennen in het gebouw dan sturen we ze naar buiten of bellen u om de kinderen op te halen. 
Kinderen mogen  zelf weten of ze de hele middag willen blijven. Maak daarom duidelijk afspraken met uw kind:-Brengt u uw kind vanuit school naar de huiskamer? -Blijf uw kind daar tot kwart over vier?-Haalt u uw kind dan zelf op?-Of loopt uw kind alleen naar huis?Geef deze afspraken door aan de begeleiding! MFC is een heel open gebouw. Als kinderen toch (stiekem) naar buiten lopen kunnen wij dat niet voorkomen. Als kinderen tussen de 5 en 8 jaar halverwege toch naar huis willen belt de begeleiding naar uw huis om te vragen uw kind op te halen.

 

Als kinderen ouder zijn dan 8 jaar mogen ze zelfstandig naar huis. De huiskamer is dus geen kinderopvang. Uw kind moet het leuk vinden om hier na toe te gaan en hoeft niet tot het einde te blijven. De leerkracht van de basisschool brengt uw kind niet naar de huiskamer. De leerkracht is er ook niet verantwoordelijk voor of uw kind wel of niet naar de huiskamer gaat. Uw moet uw kind dus zelf brengen. Ouders kunnen koffie/thee drinken in beneden in de hal. Kinderen jonger dan 4 jaar moeten daar ook blijven. 

Laan van Presikhaaf 7 | 6826 AH Arnhem | T: 026-3637059 | info@kinderclubs.nl | Kinderclubs is onderdeel van Rijnstad

Rijnstad